О-рук за Франца!

Културно-спортско друштво "Бамби" из Беча, које је недавно прославило 40. година рада, 15. децембра је било део успешног обарања рекорда екстремног спортисте Франца Милнера, који је вукао трамвај тежак 43 тоне више од 8 метара.

Званично најјачи човек у Аустрији, Франц Милнер из Салцбурга, упустио се у обарање свог 16. по реду светског рекорда. Милнер је успео да покрене 43 тона тежак трамвај и вукао га читавих 8 метара, што је било довољно да постигне нови светски рекорд. За то време малишани из Бамбија су из трамваја навијали за снагатора, јавља за Програм за дијаспору РТС Милан Поповић, председник овог друштва.

У организацији градског јавног предузећа за превоз путника у Бечу, Винер Линијен, велики број знатижељних, као и представника медија, окупио су у улици Хајне штрасе, и дочекао трамвај Santa Rock са Пратера. И у њему - најмлађе чланове Културно-спортског друштва Бамби из Беча. И то не случајно.

„Пре две недеље, на нашу адресу стигао је позив и понуда да окупимо 50-ак најмлађих и будемо део овог несвакидашњег, али медијски изузетно пропраћеног перформанса", за РТС каже председник Бамбија Милан Поповић.

„Позив је уследио од организатора на основу утиска који су добили гледајући наше наступе на традиционалном окупљању удружења општине Отакринг, где су приметили да имамо велики број чланова школског узраста. Без оклевања смо прихватили понуду и - нисмо се покајали", рекао је Поповић.

Малишане је прво посетио снагатор Франц, све време се сликајући и шалећи са децом и родитељима, а придружили су им се заменик градоначелника Рената Браунер и директор Винер Линија Едуард Винтер. Рената Браунер је била веома заинтересована за активности Бамбија, а Милнер је допустио да се и родитељи придруже деци у трамвају.

После постављања новог рекорда, организатор је свој деци поделио поклон пакете градског превозника, а учесници су се сложили да је ово један од примера успешне инклузије мигрантских удружења у свакодневицу бечке медијске сцене.

"Овај догађај остаће дуго у сећању наших Бамбића и њихових родтеља, важних саучесника у постављању једног правог светског рекорда", рекао је Зоран Алексић, директор Бамбија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи