Рачунајте на нас

Заједница српских клубова у Бечу честитала је новој аустријској влади почетак мандата, осврнувши се посебно на чињеницу да је за шефа дипломатије изабран Себастијан Курц и поручила да се та кровна установа српских клубова ставља на располагање као мост сарадње две земље.

"У име Заједнице честитамо вам на именовању на место канцелара. Желимо наставити добру сарадњу коју имамо са више министарстава и дамо наш допринос побољшању квалитета живота свих људи у Аустрији, међу којима су и припадници српске заједнице, којима је ова земља постала друга домовина", истиче се у писму упућеном канцелару Вернеру Фајману.

"Посебна ми је част и задовољство да вам у име Заједнице честитам на постављању на месту министра иностраних послова. Уверен сам да ћете и на овој важној функцији дати изванредан допринос у корист свих грађана који живе у Аустрији, али и у интересу даљег побољшања односа са Србијом", истакао је председник Заједнице Борислав Капетановић у честитки упућеној новом шефу аустријске дипломатије.

Он је поручио да Себастијан Курц с тим у вези може рачунати на потенцијал и расположиво знање српске заједнице.

Капетановић је казао да се Заједница радо ставља на располагање као мост сарадње Аустрије и Србије.

"Са вама смо, као државним секретаром за интеграције, имали одличну сарадњу и радујемо се што ћемо је наставити будући да сте и даље надлежни за ову област, нагласио је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи