Сва срца куцају за-једно

„СПКД Просвјета Аустрија" организовала је 14. децембра, у просторијама цркве Свети Сава, у трећем бечком округу, хуманитарно вече под називом „Помозимо заједно", у циљу прикупљања средстава за даље лечење Анђеле Алексић, којој је почетком ове године успешно извршена трансплатација срца у Бечу.

Бечка Просвјета организовала је још једно хуманитарно вече за малу Анђелу, на коме су учествовали, њени чланови чланови и пријатељи. Главне улоге имали су Зорица Вулић, браћа Андреј и Виктор Јанкех, деца из Просвјетине мале причаонице, као и писци и песници који живе и стварају у Бечу, јавља бечка Просвјета.

Суботњи скуп је отворио председник друштва, Срђан Мијалковић захваљујући се присутнима на одзиву.

"Потребно је да се сви вратимо нашем старом српском моралу, који понекад, на жалост, и заборавимо", рекао је Мијалковић.

Присутнима се обратио и отац Петар Пантић који је говорио о давању и помоћи онима којима је помоћ потребна.

Млади пијаниста Виктор Јанкех отворио је уметнички део програма изводећи Хајднов Анданте. Присутне је поздравила и Зорица Вулић, координатор Мале причаонице, пројекта бечког одбора Просвјете и једна од главних иницијатора ове хуманитарне кампање, која се захвалила писцима и песницима који су даривали своје књиге, од чије ће продаје сав приход бити намењен даљем лечењу Анђеле Алексић.

Публици су представљени стихови и одломци из књига Вјере Рашковић - Зец, Касијане Милошевић, Стјепана Хермана, Јадранке Кнежевић, Драгољуба Пановића , као и одломци писама Марине Алексић, мајке мале Анђеле, који су код публике побудили највише емоција.

Своје песме рецитовао је песник Стјепан Херман, четрнаестогодишња Анђела Лукић, која је читала одломке из књиге Тамо амо по беломе свету Вјере Рашковић - Зец и група деце из пројекта Просвјетина мала причаоница изводећи перформанс маскирани у жабе.

Други део вечери било је посвећено отварању изложбе слика Јадранке Кнежевић, која већ годинама ствара у Бечу. Посетиоци ће изложбу моћи да погледају до половине фебруара.

Присутни су могли да купе књиге учесника ове хуманитарне манифестације и тиме помогну даље лечење Анђеле Алексић. Прикупљено је више од 500 еура, а  Просвјета ће даривати суму до 600 еура, што ће бити прослеђено породици Анђеле Алексић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи