Промоција књиге "Рођени странци" у Бечу

У Бечу је представљена нова збирка приповедака Петра Милатовића Острошког "Рођени странци", у издању Удружења књижевника "Поета" из Београда и Српског културно-информативног центра у Бечу.

У Бечу је 7. децембра, у препуној сали галерије Хајнрих, промовисана најновија збирка приповедака Рођени странци аутора Петра Милатовића Острошког, књижевника и новинара, члана Удружења књижевника Србије, удружења књижевника Црне Горе, аустријског удружења писаца, председника Српске народне одбране у Европи (СНО) и председника Српског културно-информативног центра у Бечу, сазнајемо из Српског културно-информативног центра у Бечу.

Патар Милатовић Острошки је и добитник Повеље Академије Иво Андрић за животно дело, а признања су додељена 11. децембра у сали Удружења књижевника Србије у Београду. 

На промоцији збирке приповедака у Бечу, аутор је читао одломке из књиге Рођени странци, а публику је упознао са намером да у Бечу заживи Српска библиотека, што је наишло на одобравање присутних.

О књизи и њеном аутору говорили су Дарија Стефано, Драгица Дмитровић, Мирјана Магура, Велибор Антанасијевић, Даница Маринковић, Мирел Томас, Љиљана Белегић, Херман Стјепан Стојановић, Марија Мандић и Нинослав Арсић.

У првом делу вечери Петар Милатовић Острошки је говорио о свом најновијем делу Рођени странци, а други је несебично уступио бројним песницима Душанки Милатовић из Сомбора, Александру Обрадовићу Ђиркину из Фелкербрука, песницима из Беча Радиши Ђокићу, Љиљани Белегић, Драгици Дмитровић, Нинославу Маринковићу, Драгани Павлићевић - Томић, Даници Маринковић, Милинку Аметовићу - Бегановићу, Велибору Антанасијевићу, Мирјани Магура, Херману Стјепану Стојановићу, Славици Клајн, Дарији Стефано, Зорки Ивановић, Јани Јевтић Драгици Пејић, Касијани Милошевић. Овај песнички маратонски ватромет на крају је зачинио Петар Милатовић Острошки својом љубавном и еротском поезијом.

У току песничког маратона Драгица Пејић говорила је одломке из своје монодраме Домаћица, а драмски игроказ су организовали и презентовали Касијана Милошевић и Херман Стјепан Стојановић.

Организатор ове књижевне вечери је Српски културно-информативни центар у Бечу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи