Документарни филм о Ави Јустину

Српско друштво Задужбина из Љубљане организовао је пројекцију документарног филма о Ави Јустину, 15. децембра у ПЦ Словенијалес. Филм потписује ђакон Ненад Илић.

Српско друштво Задужбина из Љубљане организовао је пројекцију документарног филма Ава Јустин 15. децембра у ПЦ Словенијалес, сазнајемо из друштва Задужбина.

Филм, у продукцији манастира Ћелије код Ваљева, режирао је ђакон Ненад Илић.

У филму су се по први пут могле видети необјављиване фотографије и видео записи о Ави Јустину, који је од 1948. до 1979. године, у својеврсној изолацији тадашње власти, живео у манастиру Ћелије.

Ава Јустин се сматра једним од највећих српских умова, раме уз раме са Светим Савом и Светим Николајем, а његове беседе као да и данас одјекују међу Србима у овим смутним временима.

Архимандрит манастира Ћелије, доктор теологије, професор Београдског универзитета, велики противник екуменизма, човек који се служио са 11 речника и говорио 4 страна језика - то је Ава Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи