Пријава привременог одласка из Хрватске

Срби који имају пребивалиште пријављено у Хрватској, а стално су настањени у Србији, Републици Српској или и у некој другој земљи, треба најкасније до 29. децембра да регулишу свој статус.

Потребно је да пријаве привремени одлазак из Хрватске и да доставе документацију о разлозима за одлазак.

Постоје четири могућности да лице задржи хрватску личну карту: да је у поступку обнове; да је у поступку стамбеног збрињавања; да лице привремено борави у иностранству због посла, школовања, лечења и других разлога (нпр. стари на издржавању код деце) или да борави најмање три месеца у току године у Хрватској.

Хрватска полиција је саопштила да ће по службеној дужности покренути поступке одјаве за грађане који до 29. децембра не доставе тражену документацију.

У децембру прошле године у Хрватској је изгласан нови Закон о пребивалишту, којим се уместо боравиште и пребивалиште, уводе појмови привремено и трајно боравиште.

Хрватска полиција је овим Законом добила могућност да проверава да ли грађани живе на адресама на којима им је пријављено пребивалиште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи