"Рођени странци" се представљају Бечу

Најновија збирка приповедака "Рођени странци", Петра Милатовића Острошког, српског писца који живи и ствара у Бечу, биће промовисана у том граду, у галерији Хајнрих, 7. децембра.

У Бечу, у галерији Хајнрих, 7. децембра ће бити промовисана најновија збирка приповедака Петра Милатовића Острошког Рођени странци, члана Удружења књижевника Србије, Удружења књижевника Србије и аустријског удружења писаца, сазнајемо из Српског културно-информативног центра у Бечу.

Издавачи ове Милатовићеве збирке приповедака су Удружење књижевника Поета из Београда и Српски културно-информативни центар из Беча. Рецензенти су Милица Бакрач из Никшића и Жарко Миленић из Брчког.

Петар Милатвић Острошки је један је од најплоднијих српских писаца у расејању који је објавио романе: Пасји синови, Надземље, Лов на Србе; збирке поезије: Слово о ријечима, Главограми, Реторика астралика, Науми и зауми, Сеобе путева, Испод небеских кандила, Врачева градина, Јеванђеље зла, Правословни родослов, збирке афоризма и епиграма Трпијада и Тумачи слободе; за публицистичка дела: За одбрану народа, У име народа, Протерана Србија, Србија није бестрагија, Wahrheit bleibt Wahrheit (Истина остаје истина), Очи у очи, Пророци говоре Србима, Тестамент тиранина Јосипа Броза, Злоупотреба Српства, Демонија ћутологија, Слобода у бункеру, Оптужујем, Verfinsterter Sonnenaufgang (Мрцајуће свитање), Уловљени ловци, Kommissare in Soutane - Kommunistische Spione in der serbisch-orthodoxen Kirche (Комесари у мантијама-комунистички шпијуни у СПЦ), Die Auferstehung der Bestie (Васкрсење звери), у којима се Милатовић на аналитичан начин бави српским националним питањем и наметнутим верско-националним грађанским ратом, као и бројним девијацијама које потресају савремено доба.

На промоцији најновије Милатовићеве књиге Рођени старнци биће уприличен и песнички караван на којем ће, поред аутора, учествовати Дарко Марков, Херман Стјепан Стојановић, Радиша Ђокић, Драгица Дмитровић, Даница Маринковић, Велибор Антанасијевић, Мирјана Магура, Славица Клајн, Зорка Ивановић, Драгица Пејић, Касијана Милошевић, Милинко Аметовић Бегановић и Драгана Петровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи