Изложба о развоју ћирилице

Изложба Народне библиотеке Србије "Расејаше реч међу народе нове", поводом 1.150 година од почетка мисије Ћирила и Методија, одржаће се у Византијском музеју у Солуну од 29. новембра до 20. децембра.

Изложба Народне библиотеке Србије (НБС) "Расејаше реч међу народе нове", поводом 1.150 година од почетка мисије Ћирила и Методија, одржаће се у Византијском музеју у Солуну од 29. новембра до 20. децембра.

Основни циљ изложбе, каже НБС, јесте да, у мери у којој то дозвољавају њени фондови, прикаже најзначајније фазе у развоју српског ћириличног писма током епохе рукописних књига, од 13. до 18. века.

Аутори изложбе су стручњаци НБС Јована Станојловић, Миланка Убипарип и Мирослав Лазић, док двојезични каталог изложбе потписује Татјана Суботин Голубовић.

Изложбу ће отворити академик Љубомир Максимовић.

Ове године, Народна библиотека је, поред свог првог наступа у Грчкој, имала и изложбе у Македонији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Мађарској и Турској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи