Шести Дани српске културе у Прагу

Шести Дани српске културе у Прагу одржаће се од 6. до 30. новембра у организацији Српског удружења Свети Сава и Српског културно-информативног центра. У оквиру манифестације одржаће се Фестивал српског филма, предавања, изложбе, песничке вечери, као и конференција Српска дијаспора у средњој Европи.

Српско удружење Свети Сава у сарадњи са Српским културно-информативним центром организује манифестацију Шести дани српске културе у Прагу и то од 6. до 30. новембра. Манифестацију ће 6. новембра отворити професор Градског колеџа Њујоршког универзитета Радмила Милентијевић, а изложбу Три срца Ане и Наташе Књазовиц из Ковачице отвориће Витјезслав Јандак.

У оквиру манифестације одржаће се Фестивал српског филма, и то од 11. до 16. новембра. Биће приказано 6 филмова: Фалсификатор, Смрт човека на Балкану, Устаничка улица, Лед, С/кидање и Зверињак, а затвориће га режисер Марко Новаковић. Фестивал је финасијски помогла Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Програм манифестације обухвата предавања, песничке вечери, изложбу дечјих цртежа са темом- ношње и кола...

Конференција Српска дијаспора у средњој Европи одржаће се 29. и 30. новембра. Учесници су представници Срба из Пољске, Немачке, Мађарске, Словачке, Аустрије, Словеније, Румуније, Швајцарске и Чешке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи