Једанаести Jazzycolors

Једанаесто издање џез фестивала иностраних културних центара у Паризу Jazzycolors од 27. октобра до 30. новембра представиће 25 група или музичара углавном из европских земаља, а овогодишњи представник Србије је бенд уметничког пројекта Serbian Jazz Bre!

Oвогодишњи представник Србије на једанаестом џез фестивалу Jazzycolors, бенд уметничког пројекта Serbian Jazz Bre! наступиће 9. новембра у Културном центру Србије у Паризу.

"Главни циљ нам је да представимо музичаре који можда нису познати у Француској, а јесу у својој земљи", рекао је за агенцију Франс прес Владимир Маринковић, председник фестивала Jazzycolors од 2011. године и задужен за представе у Културном центру Србије у Паризу.

Скоро половина од 25 група или музичара, из исто толико земаља, први пут ће се представити у Паризу.

"Музичари из Serbian Jazz Bre! управо су објавили први албум у Србији и почињу да се пробијају појављивањем на међународним фестивалима", рекао је Маринковић.

На фестиалу наступа и трио пијанисте модерног џеза Афгана Расула, који се први пут представља на париској сцени, а редовни је извођач на џез фестивалу у Бакуу од 2005. године.

Чешки пијаниста Карел Ружичка (29. новембра у Чешком центру) је веома познат у својој земљи, али је такође чест гост на европским сценама, укључујући и у Паризу.

Фестивал се одржава од 27. октобра до 30. новембра у културним центрима разних земаља у Паризу. Jazzycolors један је од три пројекта форума Фисета (Фицет - Форум страних културних института у Паризу) који има педесет чланова.

"То је највећа концентрација страних културних института у једном граду на свету", рекао је Маринковић.

Друга два пројекта овог Форума су Недеља стране културе и Noch књижевости, који су организовани раније ове године.

Jazzycolors је основан 2002. и у пуној је експанзији, осам нових земаља придружило се ове године, међу којима су Азербејџан, Мексико, Хрватска и Италија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи