Уручена "Златна пера Штајерске"

Раде Бакрачевић, главни уредник "Штајерских новости" из Словеније, уручио је у Београду награде "Златна пера Штајерске" за највећа новинарска достигнућа у 2013. години

Овогодишњи добитници Златног пера Штајерске су Марко Лопушина, новинар и књижевник, дописник из Београда, Радомир Чубрановић, новинар из Новог Сада, Иван Рајовић, новинар и књижевник из Краљева и Драгана Живојиновић, уредник емисије РТС - а Вечерас заједно, сазнајемо од Рада Бакрачевића, главног и одговорног уредника Штајерских новости из Марибора.

Бакрачевић је званично уручио новоустановљено признање Штајерске заједнице Златно перо, које се додељује први пут за афирмацију српског језика и српске културе у расејању на глобалном нивоу.

Једногласном одлуком чланова Српског културног друштва Штајерска заједница из Словеније признање је припало српским новинарима, дописницима Штајерских новости чије је електронско издање ових дана имало 9500000, што је и био један од повода да се ово значајно признање установи и додели, а осмислио га је и реализовао уредник Раде Бакрачевић. 

Раде Бакрачевић се у име чланова Штајерске заједнице и многобројних читалаца захвалио награђеним новинарима јер су својим текстовима подигли Штајерске новости на сам врх светског новинарства. Напоменуо је, такође, да сви награђени новинари раде без хонорара, већ са жељом да што више Срба у свету буде упознато са многим акцијама које Срби организују далеко од своје отаџбине.

Бакрачевић се посебно захвалио Александри Чубрановић из Новог сада, која годинама објављује актуелне фотографије разних догађаја из Војводине и Здравку Мајсторовићу, који годинама врши дужност уредника фотографије Штајерских новости.

Свечану доделу признања преносио је РТС у својој радио емисији Вечерас заједно, а Раде Бакрачевић је био гост у емсији Србија на вези. Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић је честитао члановима уредничког одбора Штајерских новости на рекордној посети њиховог сајта, а гледаоце, кроз разговор са Бакрачевићем, упознао са активностима српске заједнице у Штајерској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи