Златна Косовка девојка

На интернационалној изложби уметничких радова на порцуланској и стакленој подлози с називом „Porzellan und Glasmalen heute“, која је одржана у Берну, српска заједница у Швајцарској имала је своју представницу Љиљану Хауенштајн-Абдулић.

Уметница Љиљана Хауенштајн-Абдулић је са своја три рада била једина представница српске заједнице у Швајцарској на нтернационалној изложби уметничких радова на порцуланској и стакленој подлози с називом „Porzellan und Glasmalen heute".

Изложба је средином септембра одржана у "Kultur-Casino" у Берну.

На овој изузетној и реткој уметничкој манифестацији учествовало је 120 уметника из целог света, који су свој таленат испољили у радовима с различитом тематиком.

Љиљана Хауенштајн-Абдулић искључиво ради на порцулану и опредељује се превасходно за иконографске православне теме, па је овом приликом представила своја три рада - "Косовка девојка", "Архангел Михаило" и славски колач са иконом "Св. Петка".

Посебну пажњу посетилаца изазвала је "Косовка девојка" која је сликана на златној подлози.

"Уметнички рад на порцулану и стаклу је изузетно захтеван, и ја сам похађала више курсева како бих савладала ту технику, и хвала Богу, задовољна сам с тиме како су моје иконе примљене на овој изложби" истиче Љиљана.

Љиљана додаје и да је "православна иконографија као тема" њен "најважнији избор у уметничком стварању".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи