О бескрајној љубави

Промоција збирке песама Иванке Радмановић "Амарант или о бескрајној љубави" и ЦД-а на којем песме читају глумци Лора Орловић и Жарко Лаушевић одржаће се у београдском Дому омладине, 15. октобра. Иванка Радмановић је модни креатор, живи и ради у Њујорку, а поезију пише већ две деценије.

Промоција збирке песама Иванке Радмановић "Амарант или о бескрајној љубави" и ЦД-а на којем песме читају глумци Лора Орловић и Жарко Лаушевић који се, после 20 година, вратио глуми, додуше, само гласом. Издавач ове збирке је Арте из Београда.

Промоција ће бити организована у Дому омладине Београда, 15. октобра, поводом Светског дана "Белог штапа", а сав приход од продаје намењен је ревитализацији Библиотеке за слепе и слабовиде "Др Милан Будимир" у Београду.

„Стихови Иванке Радмановић наводе нас на помисао да, можда, постоји независан живот језика о којем никад не мислимо и ништа не знамо. Али кад са те незнане и неочекиване стране бану готови песници и њихови заокружени светови, као што је то случај са овом руковети стихова, не преостаје нам ништа друго, него да се радујемо и поклонимо чуду поезије и тајни језика која није ништа друго, него тајна живота", рекао је Матија Бећковић о поезији Иванке Радмановић.

Иванка Вања Радмановић је дипломирала на Институту моде и технологије (Fashion Institute of Technology), на одсеку модног дизајна, у Њујорку (САД), где већ годинама живи и ради као директор дизајна.

Одрасла је у Панчеву, граду који сматра својим правим домом и инспирацијом. Поезију пише двадесет година , захваљујући менторству професора панчевачке гимназије, који су је упућивали у свет поетике. У ђачком периоду је више година објављивала песме у Зборнику поезије и кратке прозе младих „Рукописи".

Своју прву самосталну збирку поезије, коју је фотографијама оплеменила њена ћерка Нађа, Иванка Радмановић објављује на иницијативу Гордане Влајић, ПР консултанта агенције All About.

Иницијатори пројекта су песникиња Иванка Радмановић и агенција All About из Београда уз подршку Савеза слепих Србије. Уметници који су говорили стихове на ЦД-у, Лора Орловић и Жарко Лаушевић су се одрекли хонорара и тако прикључили овом пројекту који за циљ има  помоћ слепој и слабовидој популацији.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи