Песничка литургија за Његоша

У Народном позоришту у Бања Луци 10. октобра ће бити одржана манифестација под називом "Песничка литургија за Петра Другог Петровића Његоша", а поводом 200-годишњице песниковог рођења.

Матица српска, Српска академија наука и уметности и Академија наука и умјетности Републике Српске организују у Народном позоришту у Бања Луци 10. октобра у 20 часова манифестацију под називом "Песничка литургија за Петра Другог Петровића Његоша".

Овом манифестацијом организатори - Матица српска, Српска академија наука и уметности и Академија наука и умјетности Републике Српске желе да обележе две стотина година од песниковог рођења.

На литургији ће учествовати песници Матија Бећковић, Рајко Петров Ного, Гојко Ђого, Ранко Рисојевић, Ранко Павловић, Ранко Прерадовић, Зоран Костић, Ђорђо Сладоје, Јованка Стојчиновић-Николић, Предраг Бјелошевић, Бранко Брђанин Бајовић и Иван Негришорац, драмски уметници Биљана Ђуровић и Небојша Кундачина, као и гуслар Бошко Вујачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи