Москва - сећање на Солунски фронт

У Московском дому националности 3. октобра ће се одржати Свечана академија "Трибуна памяти" поводом 95-годишњице пробоја Солунског фронта. Очекује се учешће амбасадора земаља победница у Првом светском рату, као и историчара и политиколога Русије.

Регионална друштвена организација „Обједињење Срба" организује Свечани концерт посвећен 95-годишњици пробоја Солунског фронта. Концерт ће бити одржан у свечаној сали Московског дома националности 3. октобра.

Уводну реч ће имати амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић, доктор историјских наука.

Очекује се учешће водећих представника Русије и амбасадора савезничких армија у Русији, које су учествовале у пробоју Солунског фронта чиме је окончан Први светски рат.

Победа на Солунском фронту и брзо напредовање српске војске резултирали су ослобађањем Србије и одлучујуће допринели завршетку Првог светског рата. После пробоја, српска војска је за 45 дана под борбом превалила око 600 километара и првог новембра ослободила Београд.

Том приликом ће бити приказане неке од фотографија пробоја Солунског фронта и Првог светског рата и страдалништва српског и руског народа. 

У оквиру концертног дела биће изведене песме народа чије су армије учествовале у пробоју Солунског фронта и у првом реду Прощание славянки и Тамо далеко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи