Кроз објектив Николе Таминџића

Познати фотограф Никола Таминџић, који већ годинама ради у Њујорку, представиће на изложби, која се отвара 26. септембра у Дому омладине Београда, избор најбољих радова из различитих фаза своје досадашње каријере.

Таминџић, према речима многих критичара, поседује "тајанствену и узнемирујућу способност" да својим неодољиво моћним портретима разоружа и своје моделе и посматраче и тежи да овековечи "прелепе противречности људског искуства".

Започео је каријеру као главни "Gawker" фотограф 2004. године, као спољни сарадник америчког "Вога", а његови радови су објављивани у листовима "Њујорк Тајмс", "Фото", "Бритиш џурнал оф фотографи" и другим престижним часописима.

Назвали су га "хроничарем меланхолије ноћног живота у потрази за контрадикторним слојевима" ("Њујорк Тајмс"), а његов рад "анатомијом жеље" ("Бритиш џурнал оф фотографи").

Фотографије из његове најновије серије "Fucking New York", коју је представио у Њујорку и кроз лимитирано штампано издање прошлог месеца, проглашене су за фотографије дана престижног портала "PDN Photo District News Photo".

Поводом изложбе, Дом омладине Београд расписао је позив за учешће на екслузивним бесплатним радионицама фотографије које ће држати Таминџић.

Радионице ће бити одржане 28. и 29. септембра, а наишле су на огромно интересовање Београђана.

Изложба ће бити отворена до 3. октобра и реализује се као део пројекта Дома омладине Београда - "Арт дијаспора" под покровитељством Министарства културе и информисања Србије и Града Београда.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи