Крај акције "Српске земље, српски род"

Организација "28. јун" је испунила циљ пославши хуманитарну помоћ у вредности од 5 милиона долара најугроженијим српским заједницама на подручју бивше Југославије. Ова акција се завршава крајем недеље када три контејнера помоћи стигну у Ниш, Беране и Книн.

Организација 28. јун основана 2011. године у Торонту, израсла је у једну од најорганизованијих српских удружења у дијаспори, са члановима широм света. Спровели су две велике хуманитарне акције, "Бој за Косово" и "Српске земље, српски род".

Kампања која је трајала 9 месеци  "Бој за Косово" је успешно реализована 2012. године када је испоручен медицински контејнер за Грачаницу у вредности 1,5 милиона долара.

Ова организација је покренула још амбициознији подухват - "Српске земље, српски род" - са циљем да прикупи и пошаље хуманитарну помоћ у вредности 5 милиона долара најугроженијим српским заједницама на подручју бивше Југославије. Ова акција се приводи крају, пише у саопштењу организације.

"Скоро две године након што сам почео са хуманитарном кампањом и основао 28. јун, наша организација је успешно послала 50 тона медицинске помоћи угроженим Србима. Пројекат се завршава крајем недеље пошиљком три контејнера који стижу у Ниш, Беране и Книн. Сада коначно могу да се посветим музици", каже музичар, оснивач и председник организације, Филип Филипи, Канађанин српског порекла.

Организација 28. јун је до сада послала помоћ здравственим установама у Београду, Јужној Србији, Републици Српској, КиМ, Крајини и Црној Гори.

Организација процењује да ће завршетком пројекта "Српске земље, српски род" преко 1,2 милиона Срба имати директну корист од послате помоћи.

Помоћ је прикупљана у 126 градова широм света путем разних манифестација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи