Првонаграђени ученици на Крфу

Дечји православни часопис "Светосавско звонце" је и ове године наградило најбоље и повело првонаграђене ученике конкурса "Српске мајке" на острво Крф. Путовање је наставак прошлогодишње акције "Стопама наших предака".

"Стопама наших предака" је пројекат који је са благословом српског патријарха Иринеја, покренуло званично гласило Српске православне цркве за децу, Светосавско звонце.

Пројекат је духовног, едукативног и практичног карактера, а има за циљ очување и обнову српског националног индетитета: језика, писма, историје, културе, вере православне, са посебним освртом на историјски период Првог светског рата.

Конципиран као десетодневна практично-едукативна ескурзија, где се обилазе историјски споменици на острву Крфу, овај пројекат за своје главне учеснике има најбоље и најталентованије ученике основних и средњих школа, који учествују својим радовима на конкурсима Светосавског звонца.

После молебана за сретан и успшан пут у Саборном храму Светог Архангела Михаила, деци, родитељима и наставницима се обратио српски патријарх Иринеј говорећи им о значају путовања на које су кренули. Патријарх је испраћајући децу благословио срећан пут, боравак и повратак са Крфа са жељом да им ово путовање буде на личну и свеопшту корист.

У току десетодневног боравка планирано је да деца посете историјске знаменитости из времена Првог светског рата, као што су острво Видо, споменик Дринској Дивизији у Агиос Матеосу, музеј Српска кућа и обнове спомен обележје у луци Гувија, где је српска војска започела своје искрцавање јануара 1916. године.

И овог лета ученици су смештени у дечијем кампу Митрополије Крфске у месту Касиопи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи