Теслино наслеђе представљено у Стразбуру

Под окриљем Савета Европе у Стразбуру је одржан међународни форум "Сусрети у Стразбуру: Русија у фокусу". Млади из преко 30 земаља Европе и света имали су прилике да чују од предавача из Србије о Теслином наслеђу, тенденцијама у предузетништву и сарадњи цивилног друштва са УН-ом.

Под окриљем Савета Европе, уз подршку Европског парламента, Народне Скупштине Француске, Министарства спољних послова Руске Федерације, Европског суда за људска права и других европских, француских и руских институција, у Стразбуру је одржан међународни форум "Сусрети у Стразбуру: Русија у фокусу" где су млади из преко 30 земаља Европе и света имали прилике да чују од предавача из Србије о Теслином наслеђу, тенденцијама у предузетништву и сарадњи цивилног друштва са УН-ом.  

На позив организатора, Александар Протић и Милена Милићевић су представили свој рад у оквиру експертског тима.

Александар Протић, федерални саветник организације УНЕСКО клубова у Француској, говорио је о студијама УНЕСКО клубова које су подстакле чвршћу сарадњу Француске и Руске Федерације. Милена Милићевић, алумниста Универзитета у Београду и Кембриџу  и предавач на Факултету за инжењерски менаџмент у Београду, поделила је са младим људима своја истраживања у области предузетништва.

Форум "Сусрети у Стразбуру" био је посвећен и раду на пројектима које ће подржати Асоцијација за велику Европу у сарадњи са Европском комисијом.

Алексеј Степанов, директор београдског Центра за студије социјалне демократије, и Небојша Ник Ђерић, самостални тренер за међународне омладинске програме, су у оквиру међународног тренерског тима обучили младе писању пројеката, тимском раду и постављању приоритета.

Последњи дан Омладинског форума био је посвећен панелу о Николи Тесли који су водили Александар Протић, оснивач Тесла Меморијалног пројекта, Милена Милићевић и Тарас Стојковић, студент инжењерских наука на Универзитету Грифит у Аустралији и аутор патента за пречишћавање воде. 

Слушаоцима панела је представљен живот, дело и достигнућа Николе Тесле, као и могућности да се укључе у пројекте промовисања Тесле широм света. Поједини учесници су се одазвали позиву да напишу чланке у међународној монографији о Тесли коју припрема Тесла Меморијални пројекат. Наглашено је и Теслино залагање да обновљиви извори енергије и струја постану доступни читавом човечанству као и филозофски и етички приступ животу, чиме он може постати узор младима у многим професијама. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи