СПО(Ј)И наставља да спаја

Чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И однели су у село Булатовац код Прокупља другу донацију за обнављање храма Светих апостола Петра и Павла, саграђен између 1890. и 1902. године и срушен пре око 30 година. Посетили су и Врање и уручили прву донацију породици Стојменовић из села Катун која живи у веома тешким условима.

Чланови СПО(Ј)И из Аустрије и Србије обишли су село Булатовац код Прокупља и донирали помоћ за наставак обневе храма Светих апостола Петра и Павла. Куповином 105 џакова цемента у вредности од 78.750 динара (700 евра) за даљу изградњу храма, овај хуманитарни пројекат у општини Прокупље на југу Србије биће настављен.

Храм Светих апостола Петра и Павла саграђен је између 1890. и 1902. године, али се због лоше изградње и незгодног терена срушио пре око 30 година. Обнављање Храма у Булатовцу покренуло је неколико мештана са благословом патријарха српског Иринеја.

Храм Светих апостола Петра и Павла окупља не само мештане Булатовца већ и мештане три околна села.

Чланови Омладинске организације СПО(Ј)И су овом приликом могли да се увере да су након прошлогодишњег достављања помоћи радови успешно настављени.

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И посетила је и Врање и уручила  прву донацију породици Стојменовић из села Катун, која живи у веома тешким условима, а којој Епархија врањска гради кућу.

Чланови СПО(Ј)И из Аустрије и Србије отпутовали су у Врање где су се прво састали са епископом врањским Пахомијем и организацијом Јустинова омладина из Врања. Размењена су искустава између српске омладине из расејања и отаџбине о горућим демографским и социјалним проблемима у Србији, као и о могуђим видовима сарадње, пре свега на хуманитарном плану на територији Врања и околине.

Породицу Стојменовић, поред оца Војислава и његове супруге, чини петоро деце између 2 и 17 година старости, од којих је двоје са посебним потребама.

У првој хуманитарној испоруци чланови СПОЈ(И) обезбедили су 261 метар каблова, 2 килограма гипса за радове на кући и пакетиће са храном за децу у вредности од 22.446 динара (200 евра).

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи