На летњој пракси 23 студента из дијаспоре

У Србији до 19. јула бораве 23 студента из дијаспоре који се налазе на летњој пракси у 10 локалних самоуправа у оквиру пројекта "Упознај државу Србију", саопштила је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД).

Студенти из дијаспоре од 1. до 19. јула бораве у Србији на летњој пракси у оквиру пројекта који спроводи НАЛЕД, уз подршку Теленор фондације и Амбасаде Швајцарске.

Током три недеље упознаће се са организацијом и начином рада градова и општина, а у последњој седмици проћи ће праксу и у компанијама.

Градови и општине који ће овог лета угостити студенте су Београд, Ниш, Крагујевац, Ужице, Сомбор, Панчево, Кикинда, Рума и градска општина Звездара.

"Један од циљева НАЛЕД-а је да студенте мотивишемо да се врате у Србију и знање и искуство стечено у иностранству употребе за подстицање локалног економског развоја", наведено је у саопштењу организације.

Претходне две године летњу праксу прошло је 37 студената из САД, Канаде, Француске, Италије, Немачке, Аустрије, Велике Британије, Швајцарске, Шведске, Словачке и Македоније, а нова знања стицали су у 30 локалних самоуправа и 15 компанија, додаје се у саопштењу НАЛЕД-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи