СПО(Ј)И прославио четврту годину рада

На велики хришћански празник, улазак Христов у Јерусалим - Цвети, чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И су четврти пут прославили своју крсну славу и четврту годишњицу оснивања омладинске организације.

Деветорица оснивача Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И су на Цвети пре четири године, 12. априла 2009. године добили благослов пароха у Инсбруку, оца Видослава (Вујасина) и епископа средњоевропског Константина за оснивање организације и успешан рад.

Током прве четири године успешно је спроведено у дело више од 200 акција на културно-просветном, друштвено-спортском и хуманитарном пољу.

Остварени су контакти, сарадња и братства са неколицином српских удружења и организација из целог света са којима се залажемо за бољитак свих, озваничена су представништва у Бечу, Берлину и у Србији.

Почетком 2011. изашао је и први број часописа Споји!, који представља први српски омладински часопис у Аустрији и у Швајцарској.

Током прве четири године рада је покренута фудбалска секција под називом ФК Споји! и навијачка секција Споји орлове! на друштвено-спортском плану, основани су хуманитарни фондови за Косово и Метохију, за Крајину, за српске земље и изградњу храмова СПЦ, као и хуманитарни пројекати у општини Прокупље и околини Краљева.

Ове године 28. априла 2013. храм рођења Светог Јована Крститеља је био пун парохијана. Овогодишњи колачар и кум славе је био Оливер Ранисављевић, док је Александер Рогић преузео кумство за следећу годину.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи