Брже до Темишвара из Београда

Гранични прелаз између места Јаша Томић и румунског места Фењ, којим се пут из Београда и Новог Сада за Темишвар скраћује за око 50 километара, биће привремено отворен од 3. до 15. маја.

На основу Закона о граничном режиму, сви заинтересовани грађани ће моћи да користе овај гранични прелаз и од 18. до 27. јуна, од 14. до 28. августа, као и у периоду од 24. децембра до 15. јануара идуће године.

Овај међународни гранични прелаз годинама функционише као малогранични, због чега је недавно Савет Средњобанатског управног округа поднео иницијативу надлежним министарствима за убрзање процедуре стављања у функцију прелаза.

Како је Савет саопштио, "значај тог прелаза оцењен је као један од развојних замајаца региона", због чега би требало да прерасте ниво малограничног прелаза.

Уз залагање две стране, посао прекатегоризације прелаза је доведен готово до краја.

Општина Сечањ је урадила студију изводљивости и уз подршку наменских фондова уложила 600 милиона у изградњу 14 километара пута до државне границе, док је у обезбеђење техничких и других услова уложено око 70 милиона.

С румунске стране, такође је урађена студија, изграђен пут до Фења и државне границе.

Због близине насељених места с обе стране границе бележи се велики број прелазака, а највише око празника када Румуни долазе у Србију како би се снабдевали животним намирницама по много нижим ценама, а овдашњи мештани, и становници околних места у Србији путују у Румунију, претежно у Темишвар где кажу да има робе која је јефтинија.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи