Радмановић у бечкој "Просвјети"

Председник председништва Босне и Херцеговине Небојша Радмановић сусрео се са у Бечу са председником СПКД "Просвјета" Аустрија Срђаном Мијалковићем. Разговарали су о активностима које "Просвјета" предузима у циљу очувања идентитета српског народа у Аустрији.

У току кратке посете Аустрији, председник председништва Босне и Херцеговине Небојша Радмановић се сусрео са председником СПКД Просвјета - одбор у Аустрији и повереником Просвјете за Беч, Срђаном Мијалковићем.

Председник председништва БиХ је упознат са активностима које Просвјета предузима по питањима очувања идентитета српског народа у Аустрији - неговању српског језика, ћириличног писма, духовности, историје, кулуре и традиције.

Председник Радмановић је похвалио пројекте: Српски просвјетин новогодишњи концерт, Духовни разговори, Формирање Српског Просвјетног и Културног Центра У Бечу, Школа на српском језику, као и активности којима Просвјета богату српску културну баштину приближава једнако успешно и српској дијаспори и аустријским пријатељима.

Председник Радмановић је, такође, у пуној мери подржао Просвјетину иницијативу о успостављању јединствене стратегије Републике Српске и Републике Србије у односу на целокупну српску дијаспору.

Нагласио је изузетан значај увезивања средњоевропске Просвјетине мреже друштава који срцем граде визију здравог такмичења и међусобне размене српске културе и културне баштине средњоевропских народа.

У наредном периоду СПКД „Просвјета" - одбор у Аустрији у својој мисији може очекивати и свеколику подршку из Републике Српске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи