Смотра стваралаштва Срба у Аустрији

Сваке године се у другој половини aприла одржава смотра стваралаштва Срба који живе и раде у Аустрији. Ове године је учествовало више од 1000 аматера који су се такмичили у осам категорија, а домаћин је била Заједница Срба у Бечу.

На 31. смотри Културно уметничког стваралаштва Срба у Аустрији, ове године учествовало је више од 1000 аматера, који су се такмичили у 8 категорија. Ова манифестација се сваке године одржава у једној од аустријских покрајина. Домаћин овогодишње смотре била је Заједница Срба у Бечу.

„Нама је као српској заједници у Аустији и Бечу јако битно да имамо одличну сарадњу са институцијама републике Аустрије. Доказ за то је што су на нашој манифестацији били заиста високи гости и представници аустријске владе што показује да је наша заједница добро интегрисана у Аустрији, да се трудимо и да имамо помоћ и аустриских институција у циљевимо које ми желимо да постигнемо.

Наши циљеви су што боља интеграција у аустријско друштво, а кроз интеграцију се постиже и очување националног идентитета у Аустрији", рекао је Борислав Капетановић, председник Заједнице Срба у Бечу.

Зоран Алексић, председник Савеза Срба у Аустрији сматра да је ово јединствена мануифестација за Србе у Аустрији.

„За разлику од наших колега из других земаља, осим фолклора ми се трудимо да дамо шансу и старијима - да се такмиче у рециталима, као соло инструменталисти, као група инструменталиста, сликању, вајању, тако да сматрама да ова атмосфера, треба да покаже да ми заиста, на један модеран начин, приşтупамо и нашој традицији", Зоран Алексић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи