Бесплатан трансфер новца из иностранства

Дијаспора и Срби из региона могу преко Привредне банке у Србију да шаљу новац, за чије подизање неће бити плаћана провизија. Та банка отвара и телефонске линије и електронску адресу како би заинтересованима пружила информације о могућностима девизног и финансијског пословања и улагања у Србију.

Дијаспора и Срби из региона могу преко Привредне банке у Србију да шаљу новац, за чије подизање неће бити плаћана провизија, најавила је директорка Канцеларије за дијаспору и Србе у региону Славка Драшковић.

Бесплатан трансфер новца биће могућ захваљујући споразуму који су потписали представници Привредне банке и Канцеларије, а он ће осим бесплатног отварања и одржавања рачуна обезбедити и информације о могућностима девизног и финансијског пословања и улагања у Србију.

Директорка је на конференцији за новинаре подсетила да данас у Србији неке од банака за трансфер новца наплаћују и 10 одсто.

Драшковић је указала да је српска дијаспора прошле године, према подацима Светске банке, кроз дознаке у земљу послала 2,7 милијарде евра.

"То је новац који долази легалним током, а постоји и онај који иде незваничним", казала је Драшковић и додала да споразум са Привредном банком има, између осталог, циљ да кроз специјалне погодности из споразума омогући да још већи део новца у земљу стиже преко банака.

Драшковић је рекла да верује да споразум са Привредном банком представља талас већег окретања државе према дијаспори у економском делу и позвала и остале банке да се одрекну провизије. Србија је, како је указала Драшковић, међу прве три земље на свету по дознакама које долазе из иностранства, а међу последње три по инвестицијама дијаспоре.

"Однос дознака и инвестиција које долазе из дијаспоре у свету је 50:50 а у Србији 90:10. Верујемо да ће овај корак као и повезивање дијаспоре са завичајним удружењима повећати улагања. Верујемо да је будућност у малим и средњим инвестицијама", казала је Драшковић.

Представник Привредне банке Миодраг Салаи рекао је да ће та банка поред бесплатног трансфера новца, отворити и телефонске линије и електронску адресу како би заинтересованим пружила информације о могућностима девизног и финансијског пословања и улагања у Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи