Хор "Обилић" најбољи на фестивалу у Турској

Хор "Обилић" АКУД "Бранко Крсмановић" освојио је три прве награде на престижном Интернационалном фестивалу хорова у Анталији у Турској. Наш хор је освојио прву награду за најбољи хор, најбоље извођење турске композиције и најбољег диригента.

Хор Обилић АКУД Бранко Крсмановић освојио је три прве награде на недавно одржаном престижном Интернационалном фестивалу хорова у Анталији у Турској.

У изузетно јакој конкуренцији чувених руских, турских и најбољих европских хорова, хор "Обилић" још једном је потврдио да нема конкуренцију у својој области, освајањем свих главних награда.

Како је саопштио Крсманац, на такмичењу у Анталији наш хор је освојио прву награду за најбољи хор, најбоље извођење турске композиције и најбољег диригента.

Хор Обилић АКУД Бранко Крсмановић предводио је млади диригент Дејан Миливојевић, а освајање награде за најбоље извођење композиције домаћина, посебан је комплимент.

У саопштењу Крсманца се истиче да настављају традицију образовања најистакнутијих диригената у региону, после чувених диригената Драгана Бабића, Даринке Матић Маровић која је уметнички директор Обилића, овим фестивалом потврђено је ново име диригента хора Обилић.

Хор Обилић који наредне године прославља јубиларну 130 годину постојања, неприкосновен је у извоњењу класичних композиција, духовног репертоара, световне и савремене музике.

Чине га студенти београдског Универзитета који својом енергијом доприносе да је увек нов, савремен, да врхунски промовише Србију широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи