О Миланском едикту у допунској школи у Цириху

За ученике допунске наставе на српском језику у Цириху организовано је предавање о Миланском едикту и његовом значају за развој хришћанства у свету. Предавач је била политиколог Драгана Мандић.

Ученици допунске наставе на српском језику у Цириху недавно су имали прилику да слушају предавање о Миланском едикту и његовом значају за развој хришћанства у свету. Предавач је била политиколог Драгана Мандић, а на позив професора Мишка Јовановића и Милице Крстић, јавља за Програм за дијаспору Драгана Влаисављевић из Цириха.

"Деца су на предавању могла да сазнају кроз осмишљени времеплов, шта је Милански едикт, разне приче о животу и владавини цара Константина и зашто је град Ниш домаћин јубилеја. Наша гошћа се потрудила да на један посебан начин, близак ученицима, пренесе битне појединости везане за настанак и развој хришћанства, као најраспрострањеније религије на свету" , истакао је професор Јовановић.

Ученици су показали интерес за ову тему и постављала бројна питања.

„Дискусију смо започели од самог настанка хришћанства, где су деца показала велико знање. Постављала су разна питања и давала најразличитија запажања. Трудила сам се да им цара Константина представим кроз приче и легенде који су се везивали за његов живот, што је деци било веома занимљиво", рекла је Драгана Мандић након предавања.

Пошто је предавање одржано током васкршњег поста и у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, професори су организовали такмичење у сликању и цртању васкршњих јаја. Награђени ученици су добили дипломе, а два најбоља рада су награђена и књигама. „Српске приче и легенде" је добио Марко Јеринић, а „Српске пословице и умотворине" Адриана Јеремић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи