Књижевно-музичко вече у Инсбруку

У Инсбруку је одржан мини концерт у организацији Клуба уметника и знаменитих Срба у Тиролу. Представљена је и проза и поезија књижевнице Звезданке Стојановић Даке читањем одломака из њеног књижевног опуса на српском и немачком језику.

У Тиролу је одржан мини концерт и књижевно вече уз дружење које отвара сезону сусрета чланова Клуба уметника и знаменитих Срба у Тиролу. Те вечери су најављена културна дешавања у организацији тог клуба, а своје умеће и таленат представили су српски музичари који се школују у овом делу Аустрије, јавља за Програм за дијаспору Александар Михаиловић из Аустрије.

Класичну музику је извела тринестогодишња Тамара Живановић из Цел ам зеа пореклом из Београда.

Извођење џеза Естер Колберт родом из Параћина која је основно музичко знање стекла у родном граду, средњу музичку завршила у Београду, а студије у Италији, био је прави уметнички спектакл. На универзитету у Венецији била је студент генерације, а дипломски рад приказала је свирањем на Castro Caro, намењеном само великим светским звездама из области џез музике. Естер са поносом каже да је Српкиња и држављанин Србије.

Своју виртуозност на клавиру и извођењем џез песама уз пратњу великог пријатеља Клуба, показао је Аустријанац Густав Вагнер на контрабасу.

На овој приредби Клуба уметника названој Српски културни - афтер парти, чула се и књижевна реч. Читали су се одломци прозних дела и стихови из књига књижевнице Звезданке Стојановић Даке на српском и немачком језику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи