Активности СД "Задужбина" из Љубљане

Српско друштво Задужбина из Љубљане обележило је четраестогодишњицу НАТО агресије на Србију и српски народ. Трибини је присуствовало више од 120 људи, а прикупљена је и новчана помоћ која ће бити упућена најугроженијима.

У Љубљани је, у организацији Српског друштва Задужбина, 24. марта обележена  четраестогодишњица НАТО агресије на Србију и српски народ. Трибини је присуствовало више од 120 људи који су за ту прилику дошли из Шкофје Локе, Новог Места, Постојне, Цеља и осталих крајева Словеније.

Предавач, пуковник авијације у пензији и историчар, Драган Крсмановић, сведочио је о томе како се бранила отаџбина и зашто српски народ и данас осећа последице бомбардовања.

Продајом књига и добровољним прилозима прикупљено је 550 евра помоћи, која ће бити упућена најугроженијима.

Дан раније, 23. марта у љубљанској цркви Св. Ћирила и Методија, служен је помен жртвама агресије као и страдалницима мартовског погрома на Косову и Метохији.

Српско друштва Задужбина је регистровано у Словенији. Окупља српску православну омладину из Словеније, а своје активисте имају и у Италији, Холандији, Републици Српској и Србији.

Све о раду и хуманитарним акцијама Српског друштва Задужбина из Љубљане можете сазнати на њиховом сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи