"Просвјетино" књижевно вече

У оквиру програма „Представљање дела и аутора српске заједнице у Бечу", СПKД Просвјета је 15. марта организовала промоцију дела књижевнице и ликовне уметнице Касијане Милошевић. Представљене су књиге "Ми, међу собом", "Блиске даљине" и "Лавиринт", а организована је и аукција слика.

У оквиру програма „Представљање дела и аутора српске заједнице у Бечу", СПKД Просвјета је 15. марта организовала промоцију књига књижевнице и ликовне уметнице Касијане Милошевић, јавља за Програм за дијаспору РТС Светлана Матић из Беча.

Присутне је у име СКПД Просвјета поздравила Зорица Вулић, секретар друштва и позвала их да 22. марта дођу на промоцију књиге "Наручена истина, купљена правда" аутора Ханеса Хофбауера.

О књижевном делу и ликовном стваралаштву чланице Просвјете Касијане Милошевић, која је крајем прошле године примљена у Удружење књижевника Србије, говорили су др Вјера Рашковић Зец и проф. Светлана Матић. Представљене су књиге Ми, међу собом, Блиске даљине и Лавиринт. Светлана Матић је подвукла да Касијана Милошевић осим прозе, пише и поезију и да су јој слободни тренуци испуњени узлетима свих жанрова духовног и стваралачког чина.

На изузетно посећеној презентацији присутнима су поједине одељке из књига, уз музичку пратњу, читали и рецитовали Херман Стјепан Стојановић, Дарија Стефано, Драгица Пејић и Ингрид Херман.

Касијана Милошевић је даривала Просвјети две своје уметничке фотографије, које носе назив по истоименој књизи Лавиринт. Организована је и аукција слика, а прикупљени приход у износу од 120 евра ће бити предат хуманитрној организацији Срби за Србе, која ће ова средства уручити најугроженијим породицама у Србији.

Након уметничког дела програма приређенo je музичко вече уз коктел, а присутни су имали прилику да разговарају са ауторком.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи