Такмичење за технолошке иновације

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позвало је грађане Србије и сународнике у дијаспори да се пријаве на 9. такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији у категорији Реализоване иновације. Међу организаторима су и Факултет техничких наука из Новог Сада, Привредна Комора Србије, РTС и Завод за интелектуалну својину.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја најавило је девето такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији у категорији Реализоване иновације. 

Почетни наградни фонд је пет милиона динара, а овај државни пројекат има за циљ да пружи шансу свим нашим иноваторима, без обзира на године, образовање и пол, да их окупи, помогне у обуци од идеје до реализације, а да награди најуспешније.

Иновације могу бити од једноставних производа које већ вековима правимо на овим просторима, али "дотераних" и понуђених купцима, па до оних који припадају високим технологијама. Све оне су равноправне и само тржиште може показати која је вреднија и која ће донети већи профит, наводи се у саопштењу.

Пројекат се одржава од 2005. године и за то време кроз такмичење је прошло више од 1.500 тимова са око 5.000 учесника. Само на основу учешћа на такмичењу и знања које су стекли током обуке, као и провере сопствених могућности, створено је више од 70 нових предузећа са 230 нових радних места, истиче се у саопштењу.

На такмичењу су учествовала и предузећа која већ имају милионске девизне годишње обрте, што је подигло ниво квалитета учесника и допринело да победа постане и питање престижа.

Мото организатора такмичења је да се једино кроз стварање и пласман иновација на светском тржишту може подићи конкуретност наше привреде.

Такмичење се одржава у сарадњи са Привредном комором и системом регионалних привредних комора Србије, Факултетом техничких наука из Новог Сада, РТС-ом. Рок за пријаву иновација је 22. април, а формулар, правила и додатне информације могу се наћи на порталу такмичења иновација.орг, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи