Рекорд "Штајерских новости"

Српско културно друштво "Штајерска заједница" из Марибора је прославило рекорд својих новина. Од оснивања 2006. године, сајт дневних новина "Штајерске новости" (Штајерске новице) имао је више од осам милиона посетилаца.

Српско културно друштво Штајерска заједница из Марибора је 9. марта у Раденцима прославила рекорд својих новина. Од оснивања 2006. године сајт дневних новина Штајерске новости (Штајерске новице) је посетило више од осам милиона посетилаца, јавља за Програм за дијаспору РТС Раде Бакрачевић из Словеније.

Чланови Штајерске заједнице позвали су у Раденце, поред својих чланова и представнике Срба и Словенаца из Словеније и Аустрије.

Била је присутна новинарска екипа првог програма Радио Београда. Драгана Живојиновић, уредница Радио Београда била је задужена за радијски пренос "уживо" са прославе. Слушаоци су могли да чују све о активностима Штајерске заједнице и о јубилеју њихових новина.

Златно перо Штајерске заједнице добили су Здравко Мајсторовић, уредник фотографије, Марко Лопушина, књижевник и новинар, уредник Вечерњих новости, дописник из Београда, Радомир Чубрановић, новинар, дописник из Војводине, Иван Рајовић, новинар и књижевник, дописник из Шумадије, Раде Бакрачевић, главни и одговорни уредник, Стане Рибич, дописник из Словачке, Филип Матко, дописник из Помурја, Александер Бакрачевич, фоторепортер.

Михаило Лишанин, члан ИО Штајерске заједнице предао је уредници Драгани Живојновић графику за сећање на овај догађај. На свечаној седници је договорено да се признања "Златно перо" поделе добитницима 24. јуна на слави друштва Свети Вартоломеј и Варнава.

У Раденце су стигли представници Срба из Крања, Љубљане, Цеља, Марибора, Мурске Соботе, Горње Радгоне, Лендаве, Бад Радкерсбурга, Граца и Вараждина. На прославу су стигли и чланови црквене православне општине Марибор на челу са парохом Савом Косојевићем, који је честитао члановима уредничког одбора и осталим добитницима Златног пера и позвао чланове Штајерске заједнице и све Србе из ових крајева да се што чвршће повежу са православном црквом. Свечаностима је присуствовао и Матија Варл, координатор и стручни сарадник ЈСКД.

Прослави је присуствовао и Јанез Рихтарич, градоначелник Раденаца, који је истакао добру сарадњу чланова Штајерске заједнице са овим бисером словеначког туризма.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи