На стазама традиције и културе

Протеклог викенда СКПД "Просвјета" из Беча организовала је презентацију електронског издања књиге "Балкански синдром" Вјере Рашковић Зец и књиге "Повратак Његошу&Горском Вијенцу" Зорана Анђелковића. Најављен је и културни програм за март.

У оквиру програма „Представљање дела и аутора српске заједнице у Бечу", СПKД Просвјета Аустрија је 22. фебруара организовала мултимедијалну презентацију електронског издања књиге „Балкански синдром" Вјере Рашковић Зец, а у оквиру обележевања 200 година од рођења Петра Петровића Његоша, 24. фебруара је представљена књига „Повратак Његошу&Горском Вијенцу", аутора Зорана Анђелковића.

О делима ових истакнутих чланова Просвјете говорили су проф. Срђан Мијалковић, председник и проф. Светлана Матић, члан Управног одбора. На изузетно посећеним презентацијама, присутнима су поједине одељке из књига читали Михајло Вујовић, Касијана Милошевић, Марија Павловић, Викторија Ковтун и Дејан Сегић.

Занимљиво је напоменути да је роман „Тамо амо по беломе свету" Вјере Рашковић Зец, о коме је такође било речи, номинован за Нин-ову награду 2010. године.

Након разговора и уметничког дела програма публика је имала прилику да поставља питања ауторима.

Најављене су и наредне манифестације СКПД Просвјета које ће се одржати у марту месецу.

Поводом обележавања 1700 година од проглашења Миланског едикта, у Храму Светог Саве у трећем бечком округу 2. марта биће одржани „Духовни разговори", где ће о истоименој теми говорити свештеник Крстан Кнежевић.

Поводом обележавања Дана жена, 8. марта ће бити организован сусрет са Мирјаном Булатовић, књижевницом и секретаром Удружења књижевника Србије, уз музички програм - Богдан Капсарев и пријатељи.

У оквиру програма „Представљање дела и аутора српске заједнице у Бечу", СПKД „Просвјета" организује промоцију књига Касијане Милошевић 15. марта . 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи