Савинданданска акција помоћи

Српско друштво Задужбина из Словеније организовало је тринаесту хуманитарну акцију помоћи угроженом српском становништву на Косову и Метохији. Новчана и друга помоћ уручена је породицама у Кусцу, Врбовцу, Косовској Витини, Прековцу, Сливову, Бостану, Чуки, Урошевцу, Штрпцу, Севцу, Беревцима, Готовуши, Тучепу, Осојану и Зубин Потоку.

Активисти хуманитарне организације Српско друштво Задужбина из Словеније реализовали су још једну успешну акцију помоћи угроженим српским породицама на Косову и Метохији.

Уз помоћ донатора из Словеније, али и са других страна, током протеклих неколико месеци сакупили су испоручену суму и у Савинданској акцији, од 26. до 30. јануара, даривали га нашем народу на Косову и Метохији.

Поред новчане помоћи која је подељена једном делу најугроженијих породица из Штрпца са околним селима, Поморавља, Метохије и северног Косова, у износу од 4.675 евра и поред мањег контигента гардеробе, играчака и слаткиша, породицама су купљене домаће животиње неопходне за живот у сеоском домаћинству, као и шпорет.

При самој организацији пута и одабиру породица кључну улогу је имала ХО Мајка Девет Југовића, као и активисти на самом терену.

Обишли су и помогли српски народ у Кусцу, Врбовцу, Косовској Витини, Прековцу, Сливову, Бостану, Чуки, Урошевцу, Штрпцу, Севцу, Беревцима, Готовуши, Тучепу, Осојану и Зубин Потоку. У питању су сиромашне, вишечлане породице, углавном без икаквих извора прихода, које живе у изузетно тешким условима, трошним кућама, без основних услова за живот.

О Савиндану активисти су присуствовали литургији у манастиру Грачаница, као и прослављању крсне славе Часне вериге у селу Кош у Метохији.

Хуманитарна организација Српско друштва Задужбина из Словеније окупља српску православну омладину из Словеније, а активисте имају и у Италији, Холандији, Републици Српској и Србији.

У досадашњим акцијама Српског друштва Задужбина, а ближи се петогодишњица рада, средства која су у новцу испоручена преко активиста износе 62.140 евра.

 

 

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи