Радна група за Акциони план

Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону данас је издала саопштење о оснивању међуресорне Радне групе која ће бити задужена за израду Акционог плана за спровођење Стратегије за унапређење и јачање односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону. План активности ће обухватити деловање у 2013. и 2014. години.

У саопштењу Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону се каже да је задатак новоформиране Радне групе  да у наредна три месеца припреми Акциони план за испуњавање обавеза које Република Србија има у односу ка дијаспори и Србима у региону, утврђене Стратегијом.

Стратегију за унапређење и јачање односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону усвојила је Влада Србије 2011. године. Овај документ има за циљ да обезбеди адекватне материјалне, социјалне и политичке услове за успешан развој и очување српског језика, ћириличког писма, културе и идентитета наших држављана и сународника који живе и раде изван граница Србије.

Радна група броји 22 члана из различитих министарстава, Института за упоредно право, Агенције за промоцију извоза и Народне банке Србије. За председника Радне групе именован је Милан Лаловић, саветник директора за пројектне активности у Канцеларији за сарадњу са дијаспором. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи