Нови фолклор у Стокхолму

Културни центар Град из Београда ће се и ове године представити на Супермаркет сајму уметности у Стокхолму, на позив организатора. Народна уметност исказана модерним идејама овогодишња су тема изложбеног пројекта "Нови фолклор".

Сајам се одржава од 15. до 17. фебруара у Култур Хусет центру у Стокхолму. Међу 95 излагача из целог света КЦ Град ће се представити пројектом "Нови фолклор".

КЦ Град организује годишње неколико пројеката у сопственој продукцији. Један од њих је изложба "Нови фолклор", која је одржана у Београду и Новом Саду прошлог лета, а сада ће и у Стокхолму представити радове више од 20 уметника.

Аутор пројекта, као и поставке на Супермаркет сајму уметности је Људмила Стратимировић, уметнички директор КЦ Град.

Поднаслов пројекта је "Стари занати - вечна инспирација". Уметници и дизајнери користећи богатство културне баштине кроз проучавање, често у сарадњи са занатлијама, етнолозима и историчарима уметности, креирали су савремена решења предмета и производа из области примењене уметности, дизајна, козметике па чак и исхране.

Богатство народне уметности комбиновано са вештинама занатства, употребним вредностима, новим материјалима и модерним идејама карактеристике су пројекта, а идеја је промоција појединца као креативног ствараоца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи