Србија отвара амбасаду у УАЕ

Влада Србије, на предлог министра спољних послова, усвојила је одлуку о отварању Амбасаде Републике Србије у Уједињеним Арапским Емиратима. Овим потезом се очекује значајно унапређење, пре свега, економских односа.

Одлука о отварању Амбасаде Републике Србије у Уједињеним Арапским Емиратима, донета на седници владе од 4. фебруара, резултат је заједничке визије Београда и Абу Дабија о потреби јачања међусобних веза, политичке и пре свега економске сарадње, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Република Србија и Уједињени Арапски Емирати препознали су потенцијале развоја економских односа и у плану су значајни инвестициони пројекти, посебно у области пољопривредне и прехрамбене индустрије, као и у војно-економској сарадњи.

Република Србија и Уједињени Арапски Емирати успоставили су дипломатске односе 21. марта 2007. године.

Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) су федерација седам емирата, формирана 1971. године, уједињењем Абу Дабија, Дубајиа, Шарџе, Рас ул Хајме, Фуџерје, Аџмана и Ум ул Куваина. На челу се налази председник, који је уједно и владар Абу Дабија.

До сада су дипломатски односи Београда и Абу Дабија функционисали на нерезиденцијалној основи, преко Амбасаде РС у Каиру, односно Амбасаде УАЕ у Риму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи