Светосавска Академија у Пекингу

Традиција одржавања Светосавке академије у Кини настављена је и ове године у Амбасади Србије у Пекингу. Обележавање дана Светог Саве у Кини почело је 2010. године када је покренута и прва допунска школа на српском језику, за сада једина на подручју Азије.

У суботу, 2. фебруара, у Амбасади Србије у Пекингу одржана је четврта по реду Светосавска академија. Традиција обележавања Дана Светог Саве почела је 2010. године када је основана прва допунска школа на српском језику.

Програм манифестације коју организује удружење „Србија и пријатељи" је сваке године све садржајнији и све је већи број учесника и гостију. Овогодишњој светосавској свечаности су присуствовали и представници дипломатског кора, српски сутуденти који студирају у НР Кини и многи други.

Удружење Срба у Кини „Србија и пријатељи" основано је такође 2010. године. Од оснивања, чланство је знатно омасовљено а свака маннифестација, организована самостално или у сарадњи са Амбасадом Србије, све је боље посећена, каже за „Србију на вези" Зоран Богдановић, председник тог удружења.

„Неколико манифестација које организујемо овде у Кини прерасле су у традиционалне и одржавају се сваке године. Најзначајније су прослава Српске Нове године, Ускршњи доручак, фудбалски турнир „Милу Куп" у част Боре Милутиновића и Светосавска Академија" каже Зоран Богдановић.

„Сви ми који живимо и радимо у Кини, посебно смо поносни што наша једина допунска школа на српском језику у Азији већ четврту годину наставља рад" истакао је председник удружења Срба у Кини, Зоран Богдановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи