Летња пракса у Републици Српској

Министарство за културу и просвјету Републике Српске упутило је јавни позив студентима из дијаспоре за учешће у пројекту „Љетна пракса за студенте из дијаспоре у компанијама у Републици Српској“. Позив је отоворен до 15. фебруара.

Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, Агенцијом Спектар и Организацијом српских студената у иностранству реализују пројекат „Љетна пракса за студенте из дијаспоре у компанијама у Републици Српској “.

Тим поводом министарство је објавило позив за учешће на летњој пракси за студенте из дијаспоре у компанијама у Републици Српској у периоду 15. јул - 15. август 2013. године. Пракса је намењена студентима држављанима Републике Српске који се тренутно школују у иностранству.

Циљ пројекта је да се на овај начин подстакну будући стручњаци да знања која стичу на страним високошколским установама примене у привредним друштвима у Републици Српској.

Пракса у компанијама почиње 15. јула 2013. године и трајаће најмање  четири недеље.

Број обезбеђених пракси у 2013. години је 25 у 21 привредном друштву.

Услови које студенти треба да испуне да би конкурисали за програм летње праксе су:  да се тренутно налазе на основним, постдипломским студијама или на специјализацији у иностранству (земље чланице ЕУ, Северна Америка, Јужна Америка, Канада, Аустралија, Азија), и  да су у току претходних студија показали значајне резултате што доказују документацијом коју достављају уз пријаву.

Остале детаље пројекта можете пронаћи на вебсајту Министарства за просвјету и културу Републике Српске.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи