Помоћ стигла у Вишеград

Први контејнер медицинског материјала у склопу хуманитарне кампање "Српске Земље Српски Род" организације српске дијаспоре „28.јун“ стигао је у Вишеград. Планирано је да до јуна буду испоручена још три контејнера сличне вредности на дестинације у Србији, Црној Гори и Крајини.

Организација српске дијаспоре „28. јун" доставила je помоћ од 5 тона у виду медицинских средстава, хигијенских пакета и зимске гардеробе здравственим институцијама Вишеграда и Фоче, Медицинском Факултету у Фочи, Регионалном Заводу за заштиту женске деце и омладине ометене у развоју, као и избеглицама смештеним у баракама у Незуцима.

Шлепер са контејнером медицинске помоћи стигао је преко Солуна, а у Вишеграду су пошиљку дочекали Вања Петровић, кординатор организације „28.јун", Душко Самарџић, директор Црвеног Крста Вишеграда и Зоран Васиљевић, директор Завода за заштиту женске деце и омладине ометене у развоју.

Здраствене организације у Вишеграду и Фочи пружају медицинску помоћ становницима у источном региону Републике Српске што је преко 60,000 људи, док у Заводу има 175 девојака ометених у развоју, и преко 150 избеглица који живе у Незуцима.

"Нема речи којима се можемо захвалити нашим људима у дијаспори, организацији „28.јун", свима који су нас се сетили у овој акцији и имали разумевања за тешке услове у којима живе наше штићенице", истакао је господин Васиљевић.

"Ово је био изузетно захтеван и компликован процес у којем смо се сусрели са разним бирократским, административним препрекама и процедурама", рекла је Вања Петровић, координатор пројекта за Републику Српску и Вишеград. "Успех ове акције ми је лично веома важан јер доказује да добра и племенита дела људи који их спроводе имају много већу снагу од свих препрека и неразумевања".

"Част нам је што смо заједничким снагама допринели побољшању услова овим институцијама у Вишеграду, и настављамо одлучнији него икад у намери да помогнемо нашим људима без обзира где живе", рекла је Сара Стошић, потпредседник организације „28.јун". "Као организација младих и успешних људи српске дијаспоре, сматрамо да смо дужни да помогнемо српском народу који је у свакодневним мукама и невољама".

Акција "Српске Земље Српски род" добила је подршку Српске Православне Цркве, Српске Православне Омладинске Организације (SОYА) у Аустралији, као и многобројних спортиста и јавних личности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи