Старе туге, нове страсти

У свечаној сали Канцеларије за дијаспору у Београду, 24. јануара, своју нову књигу поезије представиће песник који живи и ради на релацији Београд-Берлин, Владан Ракић. "Старе туге, нове страсти" су Ракићева 22. књига поезије.

У свечаној сали Канцеларије за дијаспору сваког четвртка се одржавају књижевне вечери. Песник Владан Ракић  ће у том простору 24. јануара промовисати своју нову књигу, штампану на немачком и српском језику „Старе туге, нове страсти" (Alte Leiden-neue Leidenschaften).

О аутору и његовом песништву ће говорити проф. др Снежана Башчаревић, мр Милица Јефтимијевић Лилић и Миодраг Божовић из Канцеларије за дијаспору.

Поред аутора, стихове ће казивати Јелена Жигон, драмска уметница.

Владан Ракић, дипломирани политиколог/новинар је члан Удружења књижевника Србије и Удружења књижевника Немачке. Од 1990. живи и ствара у Берлину, а од 2006. борави и у Београду. Добитник је 20 књижевних награда, а последња је Поморавски орфеј, у Јагодини 2012. године за збирку Нити првине.

„...Ракић је у том смислу један од најплоднијих српских песника не само у дијаспори, него и у матици. Његови стваралачки потенцијали су и за поштовање и за дивљење...као код Кодера, С.М. Сарајлије, Лазе Костића...", каже песник Слободан Ракитић о свом колеги.

Ракићев немачки издавач, професор и преводилац др Петер Герлингоф, за њега каже да је  својеврстан амбасадор културе своје отаџбине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи