Промоција "Споји!" на Твитеру

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И покренула је крајем прошле године Твитер кампању подршке часопису "Споји!". Сви који су "твитовали" и "ретвитовали" помогли су у ширењу вести о изласку најновијег издања часописа чија је тема "Бела куга - где су српске бебе?!". Приход од продаје намењен је угроженим српским породицама на Балкану.

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И покренула је од 13. до 26. децембра 2012. године Твитер кампању подршке „Информативном и интеграционом часопису Споји!", првом српском омладинском часопису у Аустрији и Швајцарској.

Омладинска организација СПО(Ј)И, која је поред културно-просветног поља, активна и на друштвено-спортском и хуманитарном пољу добила је за нешто мање од две седмице „твитовања" и „ретвитовања" подршку од више од 30 спортиста, музичара, глумаца и других познатих личности који су на тај начин помогли у ширењу вести о изласку најновијег издања часописа „Споји!" на тему „Бела куга - где су српске бебе?!", који је један од главних извора за прикупљање хуманитарних средстава за помоћ српској деци на просторима на којима живе вековима.

Познате личности које су „ретвитовале" и „твитовале" промотивни видео најновијег издања часописа „Споји!" који има за главну тему „Бела куга - где су српске бебе?!" биле су српски рукометаши, Андреа Лекић и Жарко Шешум, председавајући Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић, освајачица сребрне медаље на ОИ у Лондону Ивана Максимовић, водитељ Иван Ивановић, кошаркаш Црвене Звезде Elton Brown, боксер Ненад Боровчанин, фудбалер Александар Игњовски, пливачи Милан Граховац, Иван Ленђер и Миња Најдановски, глумци Ивана Михић и Бојан Перић, певачи Жељко Јоксимовић, Ђорђе Давид, Душан Свилар, Гоца Тржан, Радмила Манојловић, Милан Динчић Динча, Бранислав Мојићевић и реп група и пријатељи СПО(Ј)И Београдски синдикат.

Иницијативу су путем Твитера подржали и српски тенисери Душан Вемић и Душан Лајовић, српска репрезентативка у стрељаштву Зорана Аруновић, светска шампионка у боксу Дуда Јанковић, кошаркаши Владимир Штимац, Немања Александров, Петар Ламбић и Никола Силађи, фудбалер Црвене Звезде Филип Касалица, голман Торонта Милош Коцић, водитељка Кристина Раденковић, новинар Александар Јовановић и писац Мирјана Бобић Мојсиловић.

Омладинска организација СПО(Ј)И тренутно је ангажована на неколико хуманитарних пројеката, а то су фонд за Косово и Метохију, фонд за Крајину, фонд за српске земље и изградњу Храмова СПЦ, као и обнављање Храма Светих апостола Петра и Павла у Булатовцу код Прокупља.

У оквиру својих хуманитарних акција СПО(Ј)И је усмерен на помагање вишечланих српских породица на Балкану, а овом иницијативом је учињен корак ка наставку покренутих пројекта и у 2013. години.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи