Срећно у Новој 2013. години

Чрста веза са дијаспором ће и у 2013. години бити приоритет редакције Програма за дијаспору РТС. Дневне емисије "Србија на вези" ће и у Новој години радним данима од 19:00 сати пратити "откуцаје срца дијаспоре" и информисати о догађајима у матици који су значајни за наше расејање. Подсајт www.rts.rs/dijaspora биће и даље у свакодневном контакту са вама.

Програм за дијаспору РТС-a je више од 20 година спона са српским расејањем широм света. То свакодневно показујемо и доказујемо путем наших емисија, интернет сајта www.rts.rs/dijaspora a и разним активностима у матици, нашој заједничкој Србији.

 

Ове године се можемо похвалити са 153 емисије Србија на вези, 18 Тема Србије на вези, 18 магазина Србија на вези, 5 емисија Кроз Србију, 34 За сва времена, 7 специјалних емисија, 2 емисије Наши сусрети, 42 7 РТС САТ дана (укупно 279 емисија). Емитовали смо и 90 емисија Медијске мреже дијаспоре, 13 Минијатура и 1 Малу филмску музику (укупно 104).

Век високе технологије је допринео лакшој и бржој комуникацији са вама. Првенствено, интернет подсајт www.rts.rs/dijaspora омогућава да правовремено пласирамо вести које се тичу вас, наше дијаспоре. Успехом сматрамо и то што се на насловној страници портала РТС-а налази пречица под именом Дијаспора, која води до нашег подсајта. Такође, у контакту смо путем Фејсбука и мејл адреса: satelitski.program@rts.rs, dijaspora@rts.rs, glasdijaspore@rts.rs.

Посебно смо поносни што су наше колегинице Лидија Радуловић и Јелена Поповић Ђорђевић покренуле акцију хуманитарне помоћи болесној младој песникињи Ани Илић, која се проширила и преко океана, чак до Америке. Ту се нису зауставиле-организовале су прикупљање књига за 11 библиотека у дечјим болницама у Србији. Селу Павловцу код Руме, једином селу у Војводини које нема цркву, помогле су у сакупљању средстава за завршетак радова на цркви. Деци из свратишта Лидија је однела дарове и улепшала им дан.

Први пут екипа Програма за дијаспору боравила је у Јужноафричкој републици и донела ексклузивне приче о српској заједници која тамо живи. Залагањем професорке српског језика у Јоханезбургу, ауторке пројекта сврставања српског језика у званични образовни систем Јужне Африке, Виолете Мариновић и уреднице емисије Србија на вези, Јелена  Поповић Ђорђевић, тај процес је убрзан.

Новогодишњи и божићни празници су прилика да се одморимо и опустимо, зато их проведите уз богат, свечани Сателитски програм РТС.

Препоручујемо из новогодишњег програма:

У новогодишњој ноћи од 22 сата Сателитски програм нуди својим гледаоцима музички програм... Гледаоци ће дочекати Нову годину уз најлепше песме и највеће хитове народне музике.

Учествују: Предраг Живковић Тозовац, Шабан Шаулић, Лепа Брена, Харис Џиновић, Ана Бекута, Весна Змијанац, Маринко Роквић, Снежана Ђуришић, Лепа Лукић, Легенде, Радиша Урошевић, Цакана, Јелена Броћић, Марко Роквић, Ивана Селаков и многи други.

Водитељ и уредник је Светлана Алексић.

Емисија "Жикина шареница" у специјалном штимунгу и првог дана у новој години од 09.05 сати помоћи ће у растеривању мамурлука уз доста музике и лаких прича...

Специјални гост емисије је певач Жељко Самарџић који представља свој нови албум са новим хитовима.

За гледаоце је припремљен и специјални квиз Жикине питалице са питањима натопљених са расолом ради боље концентрације и бројним наградама.

Народни ансамбл РТС-а дежураће и првог дана 2013. па ће неколико певача отпевати своје хитове и то уживо. Ту су и бројна друга пријатна новогодишња изненађења. Аутор и водитељ је Жика Николић

Новогодишње издање ТВ серијала "Без визе" - догађаји који су обележили 2012 можете погледати 1. јануара 2013. у 14.30 сати. Назив емисије је Свет и ми 2012. Аутори и водитељи Маја Мартиновић и Владан Јочић, уредник серијала Владан Јочић. Уредник Медијске мреже српске дијаспоре Мирјана Раичевић Тасић

Првог и другог дана Нове године у 16.30 сати погледајте и ексклузивну причу о човеку и вуку коју вам прича Јован Мемедовић у серијалу Сасвим природно. Вернер Фројнд је пришао вуковима ближе него ико икада...Он једе са њима, мирише као они, допушта им да га лижу. Вернер је изабрао свој пут: да би приказао вукове какви заиста јесу постао је један од њих!

Аутор Јован Мемедовић, сниматељ Сони Даријевић, монтажа Виолета Трпчевски.

"Африка и Србија на вези" назив је серијала о Србима који живе у Јужноафричкој републици. Серијал од три емисије биће премијерно емитован на Сателитском програму РТС -а 1,2 и 3. у 22 сата. Аутор и уредник је Јелена Поповић Ђорђевић, сниматељ Димитрије Хаџи Николић.

Три получасовне документарне емисије серијала Африка и Србија на вези, донеће најлепше приче о нашим људима који су Афрички континент одабрали за свој дом. Репризе 2, 3 и 4. јануара у 14:00 сати. РТС САТ можете гледати и путем лајв стриминга на www.rts.rs/uzivo

Најаве емисија можете погледати овде

http://www.rts.rs/page/tv/ci/news/19/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+%D0%A1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи