Званична оставка Гвозденовића

Славомир Гвозденовић је након парламентарних избора у Румунији изабран за српског посланика у румунском Парламенту. По румунском закону био је дужан да поднесе оставке на све руководеће функције у земљи и иностранству, што је и учинио 20. децембра.

Слaвомир Гвозденовић је након парламентарних избора у Румунији, 9. децембра, постао посланик у Парламенту Румуније. Да не би био у сукобу интереса, поднео је оставку на функцију председника Скупштине дијаспоре и Срба у региону, почев од 20. децембра 2012. године, пише у Оставци упућеној Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Славомир Гвозденовић, председник у оставци Скупштине дијаспоре и Срба у региону обратио се Одбору за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије на седници одржаној 27. децембра.

Том приликом је, између осталог, говорио о институционалном успостављању оквира за сарадњу дијаспоре са матицом које су урађене у протекле две године-оснивању Скупштине дијаспоре и Срба у региону, Стратегији о сарадњи матице и дијаспоре, оснивању Савета председника републике Србије за сарадњу са Србима у региону.

„У међувремену, након парламентарних избора у Румунији, изабран сам за српског посланика у румунском Парламенту и сходно румунским важећим законима био сам дужан да поднесем оставку на све руководеће функције у земљи или иностранству", написао је Гвозденовић.

Гвозденовић је 20. децембра поднео оставке на функције председника Скупштине дијаспоре и Срба у региону, као и Савезу Срба у Румунији на функцију главног уредника часописа „Књижевни живот".

Гвозденовић је истакао и нередовну и прилично тешку комуникацију између делегата, као и симболично постојање Савета, као радних тела Скупштине. На све ово треба додати и незадовољство и примедбе појединаца, са којима се Гвозденовић није могао у потпуности сложити.

„Сматрам да у односима са Министарством и са матицом уопште главни аргумент морао нам је свима бити рад и залагање организација које су нас послале у Београд. Не може, по неким старим (лошим) навикама, увек да нам други буде крив. И поготову ми као човеку и Србину смета када гледамо само празну половину чаше. И што је најгоре, иста се незадовољства и примедбе понављају и према Канцеларији, иако су овде људи тек почели своје активности", рекао је Гвозденовић.

То је разлог да се заједнички пронађе бољи начин међусобног комуницирања, као и бољег комуницирања са Канцеларијом и матицом. У том смислу и надлежна министарства на конкретна питања и проблеме морају ажурније, јасно и конкретно, одговорити Скупштини и Канцеларији, јер није довољно само инвентарисати проблеме, треба их и решити, нагласио је Гвозденовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи