Почасни члан Заједнице Срба у Тиролу

Заменик градоначелника града Инсбрука Христоф Кауфман постао је почасни члан Заједнице Срба у Тиролу. Кауфман је својом подршком и сарадњом са овом српском организацијом заслужио тај статус. У свечаној сали Градске управе Инсбрука Кауфману су уручене захвалнице за допринос у раду и ангажовање у оквирима Заједнице Срба у Тиролу у 2012. години.

Заједница Срба Тирол је ових дана добила новог почасног члана. Заменик градоначелника града Инсбрука Christof Kaufmann је личност која је пуно пута помогла манифестације и била потпора пројектима који су у овој години постављени, јавља Александар Михаиловић за Програм за дијаспору РТС.

Христоф Кауфман је лично предао своју приступницу у чланство заједнице на позицију почасног члана овог удружења 2012. године.

У свечаној сали Градске управе и кабинета Градоначелника града Инсбрука у присуству новинара, председник Заједнице Срба Тирол Гостимир Марић и секретар Александар Михаиловић су уручили заменику градоначелника Христофу Кауфману захвалнице за допринос у раду и ангажовање у оквирима Заједнице Срба у Тиролу у 2012. тој години, као и захвалницу кооресподенту испред Градске управе, дами српског порекла, Славици Рајић.

Затим се приступило свечаном потписивању приступнице у Заједницу, чиме је Кауфман постао члан једног удружења за које можемо рећи да има веома интегрисано чланство, преко 30 % Аустријских држављана српског порекла, а које чува традицију, обичаје и културу Срба и српског народа.

„За мене је ово свечани чин и ја сам почаствован да могу постати члан једног удружења које има праве циљеве и са којим сам се упознао у години за нама и стекао јако лепо мишљење о људима из Ваше земље. И до сада сам имао доста пријатеља из Србије, а од сада сам и сам део једне такве заједнице где сам се у клупским просторијама свих клубова осећао као код куће и веома пријатно.

У години за нама, фасцинирале су ме акције и манифестације које су управа и чланови ове заједнице организовали, а под мотом Волим своје, поштујем туђе. Схватио сам да су то људи добре воље, који сарађују са свим институцијама и удружењима веома добро и то ми је било прави показатељ ко су и како раде. Са њима сам поставио циљ да као град Инсбрук који је отворен за све добронамерне људе и ова организација буде таква и да заједно градимо пријатељство међу народима који овде живе и раде.

За заједницу моје присуство је сигурно значајно јер ћемо заједно радити на пројектима од широког друштвеног значаја, као и на акцијама у којима желим помоћи да Срби који овде живе и раде имају осећај да су у својој кући. Моја још неостварена жеља је да посетим Србију, јер о Србији знам само из књига и филмова. Али сада сам задао себи задатак да идуће године посетим Србију са пријатељима из Заједнице Срба у Тиролу", рекао је заменик градоначелника.

„Нама је припала велика част да веома важна особа за град Инсбрук и покрајину Тирол, данас отворено каже да је у нашим просторијама и на нашим забавама и акцијама, као код куће. Ту не требају никакве речи, већ само једна велика срдачна добродошлица у удружење које гаји традицију и ради на очувању обичаја и презентацији културе, као и интеграцији Срба са другим народима", рекао је, између осталог, Гостимир Марић, председник Заједнице Срба Тирол.

Председник Заједнице Марић и пројектни менаџер-секретар Заједнице Срба Тирол, заједно са новим чланом ове заједнице, замеником градоначелника Христофом Кауфманом, поставили су платформу за Удружење привредника и занатлија Србије и Аустрије у срцу Тирола у Инсбруку, о чему ће први резултати бити видљиви већ у наредној години.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи