Дани српске културе у Хрватској

У Загребу ће се од 1. до 6. децембра, у организацији СКД "Просвјета", одржати Дани српске културе у Хрватској. Биће представљена најновија остварења српских уметника у домену филма, позоришта, музике и књижевног стваралаштва.

У Загребу ће се од 1. до 6. децембра одржати Дани српске културе у Хрватској. Биће представљена најновија остварења српских уметника у домену филма, позоришта, музике и књижевног стваралаштва.

Mанифестација ће бити одржана на четири локације у Загребу: у биоскопу Еуропа, Театру Итд, алтернативном клубу Attack и у Српском културном друштву Просвјета.

Програм ће почети пројекцијом филма Црна Зорица Радослава Павковића и Кристине Хаџићараламбус, у биоскопу Еуропа. Биће приказан и документарац Валтер Андрија Аћина у којем се раскринкавају митови у вези са филмом Валтер брани Сарајево, као и филм Mirage Срђана Кеше.

Филмски програм ће затворит кратки филмови Момци, где сте Јелене Гавриловић и Хрватски црнци аутора Милоша Влаисављевћаа, који говори о српској мањини у Хрватској.

На ту тему у суботу у 18 сати у биоскопу Еуропа одржаће се округли сто о незапослености Срба у Хрватској.

Од позоришних представа, у Театру Итд одржаће се представа комада Маја и ја и Маја у режији Ање Суше.

У СКД Просвјета ће 4. децембра бити отворена изложба Гласачка машина, састављена од пропагандних спотова, новинских панегирика и предизборних обећања.

У клубу Attack ће 5. децембра наступити акустични ансамбл Фрејм оркестар из Новог Сада са композицијама Лазара Новкова.

Седме Дане српске културе у Хрватској затвориће у четвртак представљање књига "Народне ношње у 19. и 20. веку - Србија и суседне земље" и "Народне ношње Срба у 19. и 20. веку" ауторке Јасне Бјеладиновић Јергић.

Предвиђене су и радионица плетења и везења, дечје креативне радионице, учење ћирилице и радионица жонглирања за старију децу.

Манифестацију организује Српско културно друштво Просвјета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи