Помоћ упућена у Вишеград

Нова пошиљка помоћи организације "28. јун" налази се на путу за Вишеград. Испорука је предвиђена средином јануара 2013. године. Помоћ је намењена Дому здравља Вишеград, Заводу за заштиту женске деце и омладине, и избегличком центру Незуци у Вишеграду. Дужност дијаспоре је да допринесе позитивним променама у Србији и расејању, рекао је Филип Филипи, оснивач организације "28. јун".

Српска организација из дијаспоре, "28. jун", послала је прошле недеље контејнер медицинске опреме и зимске гардеробе у Вишеград у Републици Српској, као саставни део друге глобалне кампање сакупљања хуманитарне помоћи под називом "Српске земље, српски род", стоји у саопштењу ове организације.

Пошиљка садржи 800 различитих врста медицинске опреме и 900 кг гардеробе коју је донирала робна кућа Нордстром.

Под медицинску опрему спадају хируршка опрема, уређаји за трансфузију крви, системи надзора болничких инфекција и помагала за респирацију... и друга средства која је Дом здравља Вишеград раније декларисао као високо потребна. Испорука контејнера је предвиђена средином јануара 2013. године.

Установе којима ће помоћ бити додељена су Дом здравља Вишеград, Завод за заштиту женске деце и омладине, и избеглички центар Незуци у Вишеграду.

"Без обзира на мањак времена којим располажемо, битно је да подржимо акције које ће допринети побољшању животних услова наших људи широм бивше Југославије. Наша упорност од самог оснивања "28. јуна" показитељи су да увек спроводимо дата обећања", рекла је Вања Петровић, координаторка за регион Републике Српске.

У оквиру кампање "Српске земље српски род", додатна помоћ у вредности од пет милиона долара ће бити послата у Србију, Црну Гору и Косово и Метохију у наредних неколико месеци.

"Сматрам да је морална дужност свих нас који живимо у дијаспори да допринесемо позитивним променама које ће утицати на институције и заједнице наших људи", рекао је Филип Филипи, оснивач и председник организације.

У року од само годину дана након оснивања, "28. јун" је стекла 27.000 фанова на Фејсбуку и 10.000 пратилаца на Твитеру, као и 3.000 на Инстаграму. Организација је добила подршку од Српске Православне Цркве као и многих спортиста, познатих личности и утицајних пословних људи.

"28. јун" је невладина организација која се бави друштвеним и филантропским акцијама у складу са интересима Србије. У склопу прве кампање "Бој за Косово", прикупљена је и послата помоћ у вредности од 1,5 милиона долара медицинском центру Грачаница на Косову, и одржано је преко 80 добротворних манифестација у 120 градова да би се прикупила неопходна финансијска помоћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи