Српска култура у Темишвару

У оквиру манифестације "Дани српске културе у Темишвару", од 24. до 25. новембра, др Славка Драшковић, директорка Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону боравиће у Румунији. Манифестација је отворена 6. новембра пројекцијом филма "Шешир професора Косте Вујића" и траје до 6 децембра.

У оквиру манифестације "Дани српске културе у Темишвару", у периоду од 24. до 25. новембра, директорка Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић боравиће у Румунији.

Директорка ће присуствовати славском концерту АКУД Младост, на којем је предвиђено учешће друштава Круна - Српски Семартон, Свилен конац - Крагујевац и КУД Лазар Нанчић - Вршац. Очекују се угледни гости и званице из јавног и културног живота Румуније и Србије, као и неколико стотина наших сународника.

"Дани српске културе у Темишвару" су традиционална и најзначајнија културна манифестација Срба у Румунији, и једна од највећих презентација српске културе у источној Европи.

Манифестација је почела 6. новембра пројекцијом филма "Шешир професора Косте Вујића" и траје до 6. децембра.

У оквиру манифестације, биће одржан концерт духовне музике и наступ ансамбла "Тамбураши банатске равнице". Гостовање је најавило и Београдско драмско позориште, које ће наступити са представом "Трансилванија".

Српска дијаспора у Румунији, за коју се процењује да броји око 23 хиљаде грађана, има статус националне мањине. Организована је у оквиру Савеза Срба у Румунији, кровне организације нашег народа у тој земљи, са одборима у свим румунским местима где живе Срби. Савез Срба у Румунији ради на пројектима у циљу очувања српског идентитета, језика и културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи