О "Новинама сербским" у Инсбруку

Проф. др Волфганг Рорбах одржаће 24. новембра у Инсбруку предавање на тему „Новине сербске", о првим српским новинама насталим у 18. веку. Биће представљен и нови број часописа "Споји" чија је тема борба против беле куге.

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И организује последње предавање и промоцију свог часописа за 2012. годину у Аустрији.

Проф. др Волфганг Рорбах одржаће 24. новембра предавање на тему „Новине сербске", о првим српским новинама у Аустрији које су настале у 18. веку у Бечу, а у оквиру промоције најновијег издања часописа Споји! за који проф. Рорбах такође пише.

Намера је да направи паралелу са часописом Споји! који представља први српски омладински часопис у Аустрији, а чије најновије издање има за главну тему борбу против беле куге.

Предавање и промоција биће одржани у просторијама КУД-а Острог, Etrichgasse 16 у Инсбруку, а за присутне СПО(Ј)И је припремио изненађење.

Омладинска организација СПО(Ј)И позива све заинтересоване да дођу и сазнају више о омладинском часопису и почецима културног живота Срба у Аустрији.

Све информације могу се добити и на сајту ове организације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи